denkstatt публикува доклада си за устойчиво развитие, символично озаглавен Sustainability Travel Guide 2011 (Пътеводител за устойчиво развитие) . Каним всички приятели и партньори на вдъхновяващо и поучително пътешествие – по пътя на организационната отговорност и развитие, по който вървим заедно вече половин десетилетие! Нашият доклад за устойчивост е уникален не само с  представянето си, но и защото илюстрира реалния баланс в устойчивото развитие на една организация – от развитието на продажбите до консумацията на хартия в офиса и въглеродните емисии от полетите на служителите. Създаден според напътствията за отчитане Global Reporting Initiative – ниво B, и заверен от централата на GRI в Амстердам, пътеводителят на denkstatt показва, че организационната отчетност не е екзотична дестинация, а е достъпен инструмент за правене на бизнес.

Според Дария Хаджийска, проектен лидер от denkstatt България и координатор на съставянето на доклада, процесът по събиране на информация и анализът на резултатите от всички регионални офиси на denkstatt в Централна и Източна Европа е не само предизвикателство, но и уникална възможност за сверяване на компасите и установяване на общата посока, в която една организация поема: „Създаването на Пътеводителя за устойчиво развитие послужи като огледало за нас като организация, както и за всеки един член от екипа. В отражението му може да видим къде стоим днес, какви са трудностите и предизвикателствата пред компанията, какви са  целите и накъде вървим заедно като едно цяло“.

В допълнение към публикувания доклад, denkstatt България разработва и иновативен интерфейс, който ще позволи данните от доклада да бъдат разглеждани интерактивно в социалните мрежи. Така всеки от служителите и приятелите ни ще може да споделя резултатите на фирмата, да ги коментира и да задава въпроси. Това е следващата логична стъпка в развитието на организационната прозрачност и отчетност.

Comments are closed.