Цените на CO2 достигнаха рекордно високо ниво

Reading Time: 2 minutes

От Николас Закс, MBA – Асоцииран мениджър в denkstatt

През 2019 г. сценарият, че цената на CO2 в Системата за търговия с емисии на ЕС може да достигне 100 евро за тон до 2030 г., беше просто експертна гледна точка. По онова време цената на CO2 от 25 евро за тон вече се усещаше прекалено висока и прогнозата за 100 евро за тон през 2030 г. изглеждаше крайно завишена. На 20 февруари, 2023 г., цената на сертификата за 1 тон емисии на СО2 за първи път достигна 100 евро.

Причини за покачването на цените на CO2 и за какво трябва да сме подготвени

Краткосрочната нестабилност и дългосрочната несигурност на цените на въглеродните емисии ще останат високи, тъй като големите корпорации и инвеститорите спекулират с цената на CO2, докато ние вече работим в свят на несигурност. Това, което е сигурно обаче е, че цените на CO2 ще разширят своя географски и индустриален обхват, така че ето няколко начина, по които компаниите могат да се подготвят и управляват тези неизвестни.

Как можем да Ви помогнем да се справите с високите цени на CO2

Ние предоставяме подкрепа там, където може да се засили устойчивостта. denkstatt подкрепя своите клиенти по пътя им към устойчив и ориентиран към бъдещето бизнес модел в продължение на 30 години. Нашите референции и разнообразните сътрудничества доказват нашия опит. Ще се радваме да се свържете с нас относно възможните следващи стъпки, които Вашата компания обмисля.

Свържете се с: Nikolas Sachs, Associate Manager – nikolas.sachs@denkstatt.at

Някакви въпроси?

Свържете се с нас

Попълнете формуляра и нашият екип ще се радва да Ви помогне.

Свържете се с нас

Попълнете формуляра и нашият екип ще се радва да Ви помогне.

Благодарим ви за съобщението! Скоро ще се свържем с вас.